Mjekësia e Interne,e është një degë shumë e gjerë e mjekësisë,e cila merret me diagnostikimin dhe trajtimin e patologjive shumë të ndryshme dhe komplekse, duke u perballur nga këndvështrimi mjekësor, në krahasim me atë më strikte kirurgjikale.

Mjeku i përgjithshëm internist ndihmon pacientët që vuajnë nga sëmundje hepatologjike, autoimune, allergologjike, gastroenterologjike, reumatologjike dhe kushte të tjera të përgjithshme mjekësore që nuk kërkojnë ndërhyrje kirurgjikale.
Mjeku vlerëson gjëndjen shëndetësore të pacientit duke marrë parasysh aspektet fizike dhe psikologjike; analizon simptomat dhe funksionimin e të gjitha organeve dhe pastaj përshkruan çdo analizë. Së fundmi, mund të përpunojë një diagnozë të parë, dhe nëse gjëndet një patologji, mund të përshkruajë një terapi farmakologjike ose ta drejtojë tek një specialitet më të përshtatshëm.
Midis sëmundjeve të trajtuara më së shpeshti nga mjeku internist/ i përgjithshëm kemi:

– çrregullime të mëlçisë
– çrregullime metabolike, hormonale dhe imune
– infeksionet
– sëmundjet kardiovaskulare
– sëmundjet që prekin mushkëritë
– sëmundjet e veshkave
– sëmundjet e gjakut
– sëmundjet gastrointestinale
– tumoret

Mjeket

Dr.Eliot Çule
Dr.Eliot Çule