Qendra e Rehabilitimit dhe Mjekesise Sportive

Rëndësia e aktivitetit fizik.

Përhapja e shpejtë dhe efekti i COVID-19 mbi popullsinë ,  krijoi kushte të tilla që OBSH të shpallë gjendjen e pandemisë më 11 Mars 2020. Shumë vende të botës u detyruan të mbyllin kufijtë e tyre dhe të ndërmarrin rregulla të rrepta karantine si : izolimin, distancimin fizik dhe lëvizjet e kufizuara të qytetarëve për

5 Maj, 2020|Qendra e Rehabilitimit dhe Mjekesise Sportive|Komentet te Rëndësia e aktivitetit fizik. Janë të Mbyllura

Këshilla online për pacientët

3 Prill, 2020|Qendra e Rehabilitimit dhe Mjekesise Sportive|Komentet te Këshilla online për pacientët Janë të Mbyllura

Teknologjitë e reja pranë QSU “Zoja e Këshillit të Mirë” – Vizita falas me aparatura të fjalës së fundit në QRMS

Qendra e Rehabilitimit dhe Mjekësisë Sportive ka planifikuar vizita falas me specialistë nga spitali i Bolonjës, në Itali.
Vizita mjekësore përfshin: një vlerësim postural dhe një seancë terapeutike (në rast se nevojitet) me aparatura të fjalës së fundit dhe të vetmet e llojit të tyre në Shqipëri.
Aparaturat moderne, disa prej të cilave sapo kanë mbërritur në

20 Qershor, 2017|Qendra e Rehabilitimit dhe Mjekesise Sportive|0 Comments

Kurset e Formimit te vazhdueshem

QRMS –ja organizon Kurse Formimi që kanë për qëllim azhornimin e vazhdueshëm të fizioterapistëve shqiptarë me teknikat e reja dhe progreset në fushën e mjekësisë së rehabilitimit.
Kurset janë të njohura nga Ministria e Shënde- tësise dhe të akredituara pranë QKEV (Qendrës Kombëtare të Edukimit në Vazhdim), zhvillohen nga profesorë të huaj me eksperiencë të gjatë në fushën e rehabilitimit dhe janë të hapur për të gjithë fizioterapistët dhe profesionistë të tjerë që punojnë në këtë sektor mjekësor.

Te studiosh per te ndryshuar konceptin e rehabilitimit

13 Qershor, 2016|Qendra e Rehabilitimit dhe Mjekesise Sportive|0 Comments

Rritemi se bashku per nje Shqiperi me te shendetshme

13 Qershor, 2016|Qendra e Rehabilitimit dhe Mjekesise Sportive|0 Comments

Të jetosh me sëmundjen

Universiteti “Zoja e Këshillit të Mirë” në Tiranë, në bashkëpunim me Universitete të ndryshme Italiane mes të cilave Universiteti i Tor Vergatës në Romë, Universiteti i Barit dhe ai i Milanos, prej disa vitesh kanë promovuar degën e Fizioterapisë, që është pjesë e Fakultetit të Mjekësisë. Kjo degë studimesh, tre-vjeçare, përfundon me provimin përfundimtar dhe

13 Qershor, 2016|Qendra e Rehabilitimit dhe Mjekesise Sportive|0 Comments

PATOLOGJITË E KOLONËS VERTEBRALE DHE TË LEGENIT

Shoqata Italiane e Gjimnastikës Mjekësore SIGM në bashkëpunim me Qendrën e Rehabilitimit dhe Mjekësisë Sportive të Kompleksit Spitalor Universitar “Zoja e Këshillit të Mirë” organizon pranë Universitetit Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë” Kongresin e 58°-të Kombëtar me temë: “PATOLOGJITË E KOLONËS VERTEBRALE DHE TË LEGENIT “.Kongresi eshte i hapur per Mjek dhe Fizioterapist.