EFEKTET:

 1. Efekti anti-inflamator
  Studime të shumta të kryera tregojnë se parametrat histologjike, biologjike dhe klinike
  inflamacion në pacientët me këtë reagim janë ndikuar ndjeshëm nga trajtim me lazer i cili vepron në komponente të ndryshme celulare dhe biokimike përfshirë në vetë inflamacion.
 2. Efekte në sistemin nervor periferik (efekti antalgjik dhe rigjenerues)
  Studime të shumta të kryera si në vivo dhe in vitro tregojnë ekzistencën e efekteve biologjike të rrezatim lazer me energji të ulët në sistemin nervor qendror dhe
  periferike dhe funksionet e saj: rrit metabolizmin neuronal, rivendos aktivitetin normal neurofiziologjikl, parandalion degjenerimin neuronal, rrit aftësinë riparuese dhe funksionin e palcës kurrizore dhe nervave periferik.
 3. Efekt bio-stimuluese dhe rigjenerues i indeve
  Studimet e fundit kanë theksuar ndikim të rëndësishëm stimulues tek indi lidhor dhe tek mekanizmat e përgjithshme të përfshira në rigjenerimin e indeve. Efekti biologjik paresor i lazerit tek indi lidhor është riperteritja e shpejtë e fibroblasteve.
 4. Efekti në mikro-qarkullimin dhe enët e gjakut
  Lazeri shkakton një përmirësim të mikro-qarkullimit lokale duke lehtësuar
  spazmat lokale arteriolave dhe venulave (pas një traume ose inflamacionit) përcakton një intensifikim të rrjedhjes së gjakut tek kapilarët ushqyese, hapjen e anastomozave dhe aktivizimin e proceseve rigjeneruese
 5. Efekti imunorregullator
  Sistemi imunitar i njeriut aktivizon një mekanizëm mbrojtës kundër faktoreve ekzogjene ose
  endogjen potencialisht të dëmshme për trupin, të tilla si bakteret dhe viruset.
 6. Efekti enzimatik
  Një foton mund të aktivizoje një molekulë enzimatike e cila, nga ana tjetër, mund të aktivizoje një
  proces biologjik.

Fushat e aplikimit

Ortopedia:
Epikondiliti
Tendinitet
Lombagli/Shatalgji
Periartriti
Cervikalgji
Tyneli Karpal
Demtime traumatike
Dermatologjia:

Ulcerat
Plaget dekubituese
Plaget diabetike

Reumatologjia:

Artriti Rematoid,
semundje reumatizmale degjenerative

Neurologji:

Nevralgjia e N. Trigeminus
Tyneli Karpal
Cefale

Lazeri që mund të përdoren në mënyrë të sigurtë mbi implantet metalike, plastike dhe sutures.

(Nuk perben kunderindikim)