Mbaruar shkollen per teknik laborant (radiolog) ne vitin 1992 dhe fakultetin per teknik imazherist ne Universitetin e Tiranes ne 2014.

Ka punuar prej vitit 1992 deri me 2006 ne Qendren Spitalore te qytetit te Peshkopise. Prej vitit 2006 e tani punon si Teknik Radiolog ne Poliambulancen “At Luigji Monti”, ne rrugen e Kavajes. Nga viti 2011 e ne vazhdim punon dhe prane Klinikes Universitare Stomatologjike “Zoja e Keshillit te Mire”.